Tiny Forests

Trees are poems the earth writes upon the sky

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems mini-bos ter grootte van een tennisbaan dat verdroging tegengaat, water opvangt bij overvloedige regenval, verkoeling biedt op warme dagen en CO2 opslaat. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Uit onderzoek blijkt dat een Tiny Forest van tweehonderd vierkante meter 250 kilogram CO2 per jaar opslaat. Dit compenseert de uitstoot van 1800 autokilometers. Daarnaast zorgt een Tiny Forest voor biodiversiteit. Zo ontdekten de wetenschappers van de Wageningen Universiteit (NL) al bijna zeshonderd verschillende dierensoorten in de mini-bossen. Vooral insecten lijken te profiteren van deze kleine bossen. En heel handig: een Tiny Forest heeft bijna géén onderhoud nodig, het houdt zichzelf in stand !

Wij begeleiden je bij de aanleg voor je eigen Tiny Forest en staan stil bij de plantmethode, de buurtaanpak en het betrekken van lokale overheden.

Volg de groei en bloei van ons eigen Tiny Forest 'De Wildertnis'